Ce trebuie să știi despre rasa Bulldog englez?


Este cunoscut drept simbol national pentru Marea Britanie. Caracteristicile unui Bulldog Englez perfect sunt: talie medie, blana neteda, greu, trunchi gros si coborat, cap masiv cu bot foarte scurt, umeri lati si membre zdravene. Ideal pentru companie, fiind un caine ce iubeste prezenta familiei. Adora copiii si este un companion excelent datorita caracterului sau gentil si cateodata incapatanat. Este relaxat , loial si nu are multe pretentii, deci poate fi partenerul perfect pentru batrani sau lenesi, astfel nu se vor simti vinovati ca nu il plimba mult. In ciuda celor auzite, acest caine nu saliveaza abundent, dar in schimb sforaie.

Detalii despre rasa de caini Bulldog englez

Inaltime: 30-36 cm.
Greutate: 23-25 kg.
Culori: Culoare uniforma cu sau fara masca neagra, rosu, rosu tigrat, baltat, negru nu este de dorit.
Roba: Scurta, neteda, compacta cu textura fina.
Temperament: Afectuos, docil, demn de incredere.
Comportament fata de copii: Minunat cu copiii, adora oricand o tavaleala cu ei prin curte.
Comportament fata de alte animale din casa: Accepta, dar poate fi posesiv cu mancarea.
Paza: Nivel foarte scazut.
Protectie: Nivel mediu.
Intretinere si dresaj: Perierea regulata cu o bucata de material mai aspru si exercitiu minim. Atentie in portia de hrana, deoarece tinde spre obezitate, fiind un caine care ar prefera sa nu faca exercitiu fizic deloc. Ingrijire speciala pe vreme calduroasa cand nu trebuie expus prea mult, iar atunci cand o faceti trebuie sa ii pudrati ridurile de la ochi si coada. Nu este un caine bun pentru cei ce isi doresc unul obedient.
Grad de inteligenta: Nivel scazut, este inteligent, dar nu se complica.
Activitate: In interior: nivel foarte scazut. In exterior: nivel scazut.
Mediu indicat: Sta si in interior si in exterior atata timp cat climatul este favorabil. Nu ii este deloc bine pe temperaturi ridicate.
Probleme de sanatate: Supraincalzire, iritatii ale pielii, dificultati respiratorii. Multi pui sunt nascuti prin cezariana.
Medie de viata: 8-10 ani.
Numar de pui pe cuib: 4-9.
Tara de origine: Marea Britanie.

Este bine inradacinat in istoria britanica, fiind prezent in multe opere. Shakespeare mentioneaza rasa in Regele Henry al VI-lea. A fost folosit drept cainele macelarului pentru a ajuta la manuirea bovinelor sau caine de paza, vanatoare si momit. Isi lua drept oponenti tauri, ursi, bursuci si pana si alti caini din ring. Astazi crescatorii lucreaza la dezvoltarea partii sale mai putin feroce, este un caine popular in expozitiile de frumusete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *