Descriere rasă pisici British Shorthair

Aspect general: British Shorthair este o pisică compactă, echilibrată și puternică ca structură, piept larg, picioare puternice de lungime medie-scurtă, labe rotunde, coadă groasă la bază cu vârf rotunjit. Capul este rotund cu distanța bine definită între urechi, obraji rotunzi, bărbie fermă, nas de lungime medie.

Deși recunoscută inițial ca British Blue, datorită culorii originale a rasei, Asociația Felina recunoaște acum British Shorthairul în numeroase varietăți de culoare și marcaje.

Ochii: Albastru-safir, auriu, arămiu, ceacâr, verzi, maro (căprui). Culoarea ochilor depinde de culoarea blănii.

Blana: Este scurtă și foarte deasă .

Personalitate: O pisică plină de personalitate și inteligență. Este jucăușă și nu este „lipsită de sentimente”. Tinde să fie retrasă la prima cunoștință, dar odată încadrată în noua familie va deveni o pisică devotată ce va cere multă atenție.

Ce trebuie să știi despre pisicile British Shorthair?

Pisicile British Shorthair sunt o rasă de pisici originară din Marea Britanie. Acestea sunt pisici de talie mijlocie, cu un corp puternic și musculos, și o blană moale și pufoasă. Pisicile British Shorthair au un cap rotund și ochi rotunzi, de obicei de culoare auriu sau verde. Sunt cunoscute pentru personalitatea lor calmă și blândă, și pentru că sunt foarte afectuoase și iubitoare. De obicei, sunt foarte prietenoase cu copiii și se împacă bine cu alte animale de companie. Pisicile British Shorthair sunt, de asemenea, foarte inteligente și ușor de antrenat.

Pisicile British Shorthair au nevoie de o îngrijire regulată pentru a menține blana lor în stare bună. Este recomandat să le periezi blana de două ori pe săptămână cu o perie moale. De asemenea, este important să le oferi o dietă echilibrată, care să conțină proteine ​​de înaltă calitate și vitaminele necesare. Asigură-te că îi oferi pisicii acces la o litier curată și îndepărtează scaunele în fiecare zi. Du-o la veterinar regulat pentru a se asigura că este sănătoasă și pentru a face vaccinurile necesare.

Pisicile British Shorthair au nevoie și de activitate fizică și mentală, așa că asigură-te că îi oferi jucării și activități care să o ajute să-și mențină mintea și trupul ocupate. Asigură-te că îi oferi suficientă apă proaspătă și că o schimbi zilnic. Asigură-te că pisica ta are acces la un loc în care să se poată odihni și să se simtă în siguranță. Și nu uita să îi acorzi atenție și afecțiune, jucându-te cu ea și luând-o în brațe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *