Golden Retriever – companioni loiali și atletici pentru familii active

Golden Retriever este o rasă de câini puternici, activi și echilibrați. Acești câini au o personalitate dornică, sunt alerte și încredere de sine. Sunt companioni ideali pentru persoanele sportive, fiind excelent atât la vânătoare, ghidatul orbilor, cât și pentru diverse servicii. Sunt foarte iubitori cu copiii și se bucură de atenția pe care aceștia le-o acordă. De asemenea, Golden Retrieverii adoră să înoate și ar trebui să li se ofere ocazia de a face acest lucru oricând. Chiar dacă pot trăi într-o canisă, preferă compania umană și nu sunt fericiți în singurătate.

Golden Retrieverii au o înălțime cuprinsă între 51 și 61 cm și o greutate de aproximativ 28-36 kg. Acești câini pot avea o culoare aurie sau crem, în diferite nuanțe. Blana lor este plată, ondulată și densă, având un strat de subpăr impermeabil.

În ceea ce privește temperamentul, Golden Retrieverii sunt receptivi, alerte, manierate și jucauși. Se pot înțelege în general bine cu copiii, dar este recomandată supravegherea în preajma copiilor mici, deoarece pot fi uneori exagerat de afecțuoși și pot să îi răstoarne.

Acești câini tolerează bine prezența altor animale din casă și se adaptează ușor într-un mediu familial. Sunt considerați buni câini de familie și pot fi utilizați și pentru vânătoare în câmp.

Ce trebuie să știi despre rasa de câini Golden Retriever?

Golden Retrieverii au un nivel mediu de aptitudini în ceea ce privește pază și un nivel scăzut de protecție. În ceea ce privește întreținerea și dresajul, acești câini napârlesc în mod regulat și ar trebui periați cel puțin o dată pe săptămână cu o perie specială. Băile sunt necesare doar atunci când este nevoie. Golden Retrieverii necesită plimbări lungi și să le fie oferite oportunități de a se elibera într-un spațiu deschis.

Acești câini sunt foarte inteligenți, având un nivel foarte ridicat de inteligență. Sunt, de asemenea, câini obedienți, iar rezolvarea problemelor se încadrează într-un nivel mediu. Golden Retrieverii sunt activi, cu un nivel de activitate mediu-ridicat.

Pentru Golden Retrieveri, este recomandat să aibă o casă cu o curte îngrădită, fie în mediul urban, fie în mediul rural. Acești câini nu se adaptează prea bine la viața în apartament sau ca și companioni pentru persoanele în vârstă, deoarece sunt câini activi care necesită mult exercițiu zilnic.

Golden Retrieverii au o medie de viață cuprinsă între 10 și 12 ani. Numărul mediu de pui într-o cuib este de 6-10.

Scurtă istorie despre această rasă de câini

Rasa Golden Retriever are originea în Marea Britanie. Istoria lor este strâns legată de Lordul Tweedmouth, care în anii 1860 a fost impresionat de 8 câini ciobănești ruși pe care i-a văzut la stațiunea Brighton. Fascinat de acești câini, Lordul Tweedmouth i-a cumpărat pe toți. În 1868, el a încrucișat un Tweed Water Spaniel cu un „câine de aport galben”, creând astfel baza pentru rasa Golden Retriever. Fiul lui Tweedmouth a dus cu el doi exemplare în Texas în 1881, introducând astfel rasa în America.

Clasificarea Golden Retrieverilor este aceea de câini de vânătoare, dar acești câini se remarcă și în alte domenii, cum ar fi compania pentru familie și diverse servicii.

În concluzie, Golden Retrieverii sunt câini puternici, activi și echilibrați, ideali pentru persoanele active și familiile cu copii. Acești câini sunt afectuoși, inteligenți și ușor de dresat. Cu o istorie bogată și o personalitate plină de farmec, Golden Retrieverii aduc bucurie și fericire în viața celor care îi îngrijesc și îi iubesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *