Totul despre rasa de câini West Highland White Terrier (WESTIE)

West Highland White Terrier este o rasă de câini mică, caracterizată de o construcție echilibrată și un aspect voinic, dar totodată elegant. Blana sa este albă, lucioasă și luminoasă, iar ochii săi, ca doi nasturi, conferă un farmec aparte. Cu un nas negru și sprâncene ciufulite, acest câine inteligent învață rapid și adoră compania umană, fiind dispus să se joace atât în interiorul casei, cât și afară. Dimensiunile sale îl fac perfect pentru apartamente, dar se adaptează la fel de bine și în mediul rural. Este un companion excelent pentru copiii de orice vârstă și se numără printre cele mai populare rase de terrieri vânători de animale mici.

Caracteristici suplimentare pentru rasa de câini West Highland White Terrier

 • Alte denumiri: Poltalloch Terrier.
 • Înălțime: 25-18 cm.
 • Greutate: 7-10 kg.
 • Culoare: Alb complet.
 • Blană: Dublă, aspră și dreaptă, cu un aspect sarmos la suprafață și densă și moale în profunzime.
 • Temperament: Activ, iubitor de distracție, curajos, manierat și insistent.
 • Comportament față de copii: Partener ideal pentru copii, deoarece tolerează joaca mai energică.
 • Comportament față de alte animale de companie: Acceptă, dar trebuie să fie învățat de mic să tolereze pisicile.
 • Atribuții speciale: Câine de familie.
 • Gardă: Nivel ridicat.
 • Protecție: Nivel scăzut.
 • Îngrijire și dresaj: Este ușor de dresat și ar fi recomandat să primească lecții de bază. Necesită periere regulată de două-trei ori pe săptămână și o baie lunară. Necesită tundere minimă, cu excepția cazului în care este expus în competiții, în acest caz va necesita tunsoare, stripare și trimare.

Prin aceste calități și caracteristici, West Highland White Terrier impresionează și cucerește inimile iubitorilor de câini din întreaga lume, rămânând o rasă adorabilă și apreciată.

Ce trebuie să știi despre această rasă de câini Westie?

Un aspect distinctiv al West Highland White Terrierului este blana sa albă imaculată. Blana dublă, alcătuită dintr-un strat aspru și drept la suprafață și un strat dens și moale dedesubt, necesită o periere regulată pentru a menține aspectul curat și ordonat. Este recomandată o baie lunară pentru a păstra blana strălucitoare și sănătoasă.

Cu un temperament activ și plin de energie, Westie este un câine iubitor de distracție și plin de curaj. Este un companion vesel și jucăuș, fiind mereu pregătit să participe la activități alături de familia sa. Cu toate acestea, necesită o educație consecventă și dresaj precoce pentru a-și controla uneori impetuozitatea și a-și manifesta comportamentul manierat.

Westie este renumit pentru compatibilitatea sa cu copiii. Fiind toleranți și iubitori de joacă, acești câini se pot integra perfect într-o familie cu copii de orice vârstă. Cu toate acestea, este întotdeauna important să se supravegheze interacțiunea dintre copii și câine și să se învețe atât copiii, cât și câinele, să se comporte în mod responsabil și respectuos.

În ceea ce privește relația cu alte animale de companie, West Highland White Terrierul poate fi obișnuit să trăiască în armonie cu pisicile sau alte animale din casă, dar acest lucru necesită o socializare și o introducere treptată încă de la o vârstă fragedă. O abordare calmă și răbdătoare în timpul procesului de adaptare va contribui la crearea unei atmosfere prietenoase între toți membrii patrupezi ai familiei.

West Highland White Terrier este un câine plin de viață, inteligent și iubitor, care aduce bucurie și energie în viața familiei sale. Cu o atitudine curajoasă și un aspect voinic, Westie rămâne una dintre cele mai populare rase de câini astăzi, fiind apreciat pentru personalitatea sa minunată și pentru compania sa fidelă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *