Ciobănesc German – Un Companioni Puternic și Inteligent pentru Familie

Ciobănesc German este o rasă de câini puternică, agilă, musculoasă, alertă și plină de viață. Acești câini sunt extrem de inteligenți și fac niște companioni excelenți pentru familie, dar pot fi și câini de expoziții sau de lucru. Datorită capacității lor excepționale de dresaj, sunt des utilizați în domenii precum poliție, salvare și ca ghizi pentru persoane bolnave. Această rasă dezvoltă o legătură puternică cu familia și poate suferi de anxietate dacă este despărțită de aceasta.

Caracteristicile rasei de câini Ciobănesc German

Înălțimea unui Ciobănesc German mascul este în jur de 61-66 cm, în timp ce femelele au o înălțime de aproximativ 56-61 cm. Greutatea lor variază între 34 și 43 kg.

Ciobănescul German poate avea o varietate de culori, printre care negru complet, gri, bej și auriu. Blana lor are o lungime medie, un fir tare și drept, iar subparul este mai puțin prezent.

Această rasă se remarcă prin inteligența lor remarcabilă, receptivitate și temperament solid. Au un comportament consecvent și pot fi dresați cu ușurință.

Ciobănescul German iubește copiii din familia sa, dar poate fi puțin suspicios față de străini. Cu o socializare corespunzătoare încă din copilărie, acești câini pot accepta și alte animale din casă.

Această rasă este excelentă în rolul de câine de familie și are un nivel foarte ridicat de protecție și pază. Necesită o periere zilnică și o baie ocazională. Pentru a fi fericiți, au nevoie de plimbări lungi zilnice și de o curte spațioasă. Dresajul de obedienta contribuie la îmbunătățirea manierelor sociale.

Ciobănescul German se remarcă prin nivelul lor foarte ridicat de inteligență și obediență. Totuși, dresajul poate fi mai dificil, deoarece acești câini inteligenți pot căuta scuze pentru a evita ceea ce li se cere să facă.

Activitatea lor este intensă atât în interior, cât și în exterior. Acești câini pot locui atât în medii urbane, cât și rurale, cu condiția să beneficieze de exerciții zilnice adecvate. O curte îngrijită și îngrădită ar fi ideală. Proprietarul unui Ciobănesc German trebuie să fie o persoană puternică și sigură pe sine.

Care sunt problemele de sănătate care pot apărea la această rasă?

În ceea ce privește sănătatea, Ciobănescul German poate fi predispus la probleme precum displazia de șold, afecțiunile pielii, balonarea, problemele cardiace, boala Von Willebrand și inflamația oaselor lungi ale membrelor. Durata medie de viață a acestei rase este de aproximativ 12-13 ani, iar numărul mediu de pui pe cuib este de 5-10.

Ciobănescul German are origini în ciobăneștii de munte din Germania. În anii 1880, nemții au „modificat” această rasă pentru a fi folosită ca și câine militar. Prima expoziție a Ciobăneștilor Germani a avut loc în Hanovra în anul 1882. Rittmeister von Stephanitz este recunoscut pentru contribuția sa în formarea acestei rase.

Ciobănesc German este un companion puternic și inteligent pentru familie. Cu o personalitate receptivă și un nivel înalt de inteligență, acești câini pot îndeplini diverse roluri, de la câini de familie și de expoziții, până la câini de lucru în domenii precum poliție sau salvare. Cu toate acestea, este important să le oferim exercițiu fizic adecvat, dresaj și o atenție constantă pentru a le asigura o viață fericită și sănătoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *