Cocker Englez – Caracteristici și istoria unei rase jucăușe și afectuoase

Dintre câinii de vânătoare la arma „gundog”, Cockerul Englez se evidențiază prin dimensiunile sale mici și abilitatea de a aporta vânat din cele mai dificile locuri. Pe lângă calitățile sale în activitățile de vânătoare, acest companion este extrem de popular datorită caracterului său vesel, energic și jucaus. Cocker Englez este o rasă distinctă, mai mare decât Cockerul American, cu un mod unic de a-și arăta bucuria prin mișcarea coadei și a întregului posterior.

Cockerul Englez are o statură compactă și gracilă. Înălțimea și greutatea pot varia în funcție de individ. Roba sa este de diverse culori, putând fi monocoloră sau bicoloră, însă nu se permite prezența culorii albe pe piept. Blana sa are o textură plată și mătăsoasă, care necesită îngrijire regulată pentru a înlătura părul mort și a menține un aspect lucios, neted și fără încurcături.

Caracter și comportament specifice rasei de câini Cocker Englez

Cocker Englez este cunoscut pentru afecțiunea și receptivitatea sa față de stăpân. Este un companion minunat pentru familii și se înțelege de obicei bine cu copiii și alte animale de companie din casă. Cu toate acestea, este important ca cei mici să fie învățați să fie blânzi cu acest câine jucăuș. Datorită personalității sale prietenoase și pline de energie, Cockerul Englez se simte în largul său în activitățile sportive de teren și în plimbările zilnice.

Datorită dorinței sale de a face pe plac stăpânului, dresajul Cockerului Englez este în general ușor, cu condiția să fie efectuat cu blândețe și răbdare. Această rasă se bucură de un nivel ridicat de inteligență și obediență. Cu o abordare potrivită și consecvență în educație, acești câini pot învăța cu ușurință comenzi și pot rezolva provocări de nivel mediu.

Cockerul Englez se poate adapta la viața în apartament, cu condiția să beneficieze de suficient exercițiu în aer liber. Cu toate acestea, se simte cel mai bine într-o casă cu curte și în prezența unui stăpân răbdător care nu-l va răsfăța excesiv. Pentru a menține o blană frumoasă și sănătoasă, este recomandat să periați și să pieptănați blana de trei ori pe săptămână pentru a îndepărta părul mort și a menține o blană lucioasă, netedă și fără noduri. Îmbăiați câinele doar atunci când este necesar și verificați urechile pentru semințe de iarbă sau infecții. Este important să tundeți și să periați părul din jurul degetelor pentru a evita acumularea murdăriei. Cocker Englez are nevoie de exerciții regulate și plimbări zilnice, deoarece face parte dintr-o rasă sportivă. Datorită nivelului său ridicat de activitate, acest câine se bucură de provocări mentale și fizice.

Sănătatea și longevitatea rasei

Cocker Englez poate trăi în medie între 12 și 15 ani. Deși în general este o rasă sănătoasă, sunt câteva probleme de sănătate specifice acestei rase. Printre acestea se numără problemele de ochi moștenite și infecțiile de urechi. Este recomandat să faceți vizite regulate la medicul veterinar și să acordați atenție specială igienei urechilor și ochilor.

Rasa Cocker Englez Spaniel își are rădăcinile în Spania. La începutul anilor 1800, spanielii au fost împărțiți în două grupe distincte: springeri și cockeri. Cockerii și-au primit numele datorită abilității lor de a aporta vânat din tufișurile dense. Cockerul Englez Spaniel provine din linii de Cockeri dezvoltate în Țara Galilor și sud-vestul Angliei.

Cockerul Englez este o rasă de câini iubitoare, plină de energie și veselă, potrivită atât pentru viața în familie, cât și pentru activități sportive în aer liber. Cu un temperament afectuos și receptiv, acest companion adorabil se înțelege de obicei bine cu copiii și alte animale de companie. Cu o îngrijire corespunzătoare și dresaj blând, Cocker Englez poate fi un partener loial și plin de viață pentru mulți ani înainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *