Totul despre rasa de câini Cavalier King Charles


Cavalier King Charles este deosebit de King Charles Spaniel prin botul mai lung și construcția mai puternică. Are ochi frumoși, mari și închiși la culoare. Este iubitor, cu un caracter bun și prieten desăvârșit atât pentru copii cât și pentru bătrâni. Neînfricat, plin de viață, cu o dispoziție veselă, gata oricând să se joace atât cu oameni cât și cu câini. este deosebit de King Charles Spaniel prin botul mai lung și construcția mai puternică. Are ochi frumoși, mari și închiși la culoare. Este iubitor, cu un caracter bun și prieten desăvârșit atât pentru copii cât și pentru bătrâni. Neînfricat, plin de viață, cu o dispoziție veselă, gata oricând să se joace atât cu oameni cât și cu câini.

Descriere pentru rasa de câini Cavalier King Charles

Înălțime: 30-33 cm.
Greutate: 4,5-8 kg.
Culori:

  • Negru cu pete de foc – deasupra ochilor, pe bot, piept, picioare și interiorul cozii, marcajele albe nu sunt de dorit.
  • Rubiniu – roșu aprins, marcajele albe nu sunt de dorit.
  • Castaniu – bine delimitat ca pată pe fond alb, marcaje simetric divizate pe cap.
  • Tricolor – alb cu negru, bine delimitate ca pete și în plus marcajele specifice black and tan – pete de foc pe bot, sprâncene, picioare, interiorul cozii.

Roba: Lungă, mătăsoasă.
Temperament : Prietenos, obedient, sensibil.
Comportament față de copii: Îi plac copiii, dar aceștia ar trebui să fie mai mari în cazul în care Cavalierul este pui mic, l-ar putea răni foarte ușor.
Comportament față de alte animale din casă:
 Se descurcă bine.
Atribuții speciale: Câine de companie.
Pază: Nivel mediu.
Protecție : Nivel scăzut.
Întreținere: Săptămânal trebuie periat și acordată mai multă atenție urechilor. Îmbăierea doar când este necesară. Exercițiu minim este suficient, dar îi face plăcere joaca în parc sau în grădină cu un partener.
Grad de inteligență: Nivel ridicat.
Activitate: Nivel mediu.
Mediu indicat : Câine conceput pentru viața de interior, în caz că aveți și curte, aceasta trebuie bine îngrădită. Plimbările trebuie făcute neapărat în lesă.
Probleme de sănătate: Luxație de patelă, probleme cu ochii și inima, infecții la urechi.
Medie de viață: 9-11 ani.
Număr de pui pe cuib: 2-6.
Țara de origine: Marea Britanie.

Originile sale provin din King Charles Spaniel, care prin selectii riguroase de la Spanielul Toy s-a ajuns la un caine cu cap mai exagerat, mai puternic cu bot turtit ( probabil de la Pug). Cavalierul a rezultat din incrucisarea King Charles Spaniel cu Cocker Spaniel. Numele sau a fost pastrat de la Regele Charles al II-lea care detinea numerosi Spanieli Toy. A fost rasa favorita a aristrocratiei inceputului de secol XIX.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *