Totul despre rasa de pisici Exotic Shorthair

Aspect general: Exotic Shorthair ideală trebuie de la prima vedere să dea impresia de pisică robustă, pe osatură puternică, echilibrată cu contururi bine rotunjite. Ochii mari, rotunzi și depărtați, amplasați pe un cap rotund, puternic intră în temă cu aspectul per ansamblu. Blana scurtă, foarte deasă ce dă impresia de plus, accentuează liniile de contur ale pisicii.

Culoare: Exotic Shorthair are numeroase culori și varietăți ale acestora: solid, shaded, smoke, tabby, bicolor și himalaian.

Ochii: Arămii strălucitori, ceacâri, maro (căprui), verzi sau verzi-albăstrui. Culoarea ochilor depinde de cea a blănii.

Personalitate: Este tăcută, vocea fiindu-i rar auzită, este companionul perfect pentru persoanele ce preferă unul pașnic, loial și drăguț.

De știut: Exotica a fost produsă în așa manieră încât să respecte standardul Persanei cu o singură excepție-blana: care este scurtă și deasă. Datorită ușurinței îngrijirii această rasă este mult mai afectuoasă.

Informații despre pisicile Exotic Shorthair

Exotic Shorthair este o rasa de pisici de talie mica pana medie, cunoscuta pentru blana sa pufoasa si ochii rotunzi mari. Acestea sunt descrise ca fiind pisici liniștite, iubitoare de familie și ușor de îngrijit. Exotic Shorthair este o varietate a rasei Persian, dar are o blană mai scurtă și mai densă.

Exotic Shorthair are o blană pufoasa și necesită periaj regulat pentru a-și menține aspectul curat și sănătos. De asemenea, ar trebui să fie și periate dinții în mod regulat și să li se taie unghiile în mod regulat.

Acestea sunt pisici docile și liniștite, care se potrivesc bine în casele cu copii și alte animale de companie. Acestea sunt de asemenea foarte apropiate de oameni și au nevoie de atenție și afecțiune.

Exemplarele din această rasă sunt pisici inteligente și au nevoie de jucării și activități care le solicită mintea și trupul. Ele pot învăța să se joace cu mingea și să alerge după bețișoare și pot chiar să învețe trucuri simple.

Dacă sunteți în căutarea unei pisici liniștite, inteligente și iubitoare de familie, Exotic Shorthair poate fi o alegere excelentă pentru voi și familia voastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *