Rasa de pisici Scottish Fold – informații generale

Aspect general: Scottish Fold este o pisică de mărime medie cu un corp destul de robust. Coada trebuie să fie flexibilă. Ochii mari, largi, rotunzi, bine depărtați. Buzele bine rotunjite, nas scurt. Urechile trebuie să fie pliate în jos și orientate în față, mici și dispuse în așa manieră încât să redea rotunjimea capului.

Culoare: Orice varietate de culoare în afară de cele ce prezintă în mod evident hibridizarea cu alte rase, cum ar fi: ciocolatiu, lila, himalaian sau oricare dintre acestea în varietatea bicoloră cu alb.

Lungimea blănii: Scottish Fold-ul are 2 varietăți de lungime a blănii: Shorthair (scurtă) și Longhair (lungă). Varietatea lungă se mai numește Highland Fold.

Blana Shorthair-ului este medie spre scurtă ca lungime, deasă, egală ce dă impresia de „pluș”.

Longhair-ul are blana medie spre lungă, până la lungă. Preferabil să aibă blana lungă și pe față și pe corp, dar se permite și varianta cu blana mai scurtă puțin pe față și labe. Coada este stufoasă, smotocei în talpi și la urechi.

Ochii: Albaștrii, aurii, verzi, ceacâri, albatru-verzui. Culoarea ochilor depinde de cea a blănii.

Personalitate: Dispoziția lor este replica expresiei simpatice. Au voce de intentisate mică și nu sunt prea vocale. Adoră compania omului și o arată într-o manieră proprie, tăcută.

Scottish Fold-ul se adaptează în orice situație de familie, atât într-o casă mică cu o singură persoană, cât și într-una gălăgioasă plină de copii și de câini.

Scurtă istorie a pisicii din rasa Scottish Fold

În anul 1961 un cioban pe nume Williams Ross a zărit prima pisică Scottish Fold la o fermă în apropierea Coupar Angus în regiunea Tayside a Scotiei, în N-V de Dundee. Această pisică deosebită avea urechile pliate în jos și orientate în față, dădea impresia unei expresii de “cucuvea” sau “ursuleț de pluș”. Aspectul ei a cucerit inima multor americani.

Puii de Scottish Fold se nasc cu urechi drepte ce se pliază în jurul vârstei de 4 săptămâni….sau nu! Puii ce au un părinte Scotish Fold dar au urechile ridicate se numesc Scotish Stright (stright = drept).

Scottish Fold este o rasă de pisici cu urechile pliate în jos, ceea ce le conferă un aspect distinctiv și adorabil. Aceste pisici au un caracter blând si sunt foarte iubitoare, fiind potrivite pentru a fi animale de companie. În general, Scottish Folds sunt pisici calme și liniștite, care se adaptează bine la viața de familie. Sunt inteligente și au o personalitate amuzantă, astfel încât vor fi întotdeauna o sursă de bucurie pentru întreaga familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *