Totul despre rasa de pisici Sphynx

Aspect general: Caracteristica cea mai evidentă a acestei rase este impresia că i-ar lipsi blana. Rasa de pisici Sphynx defapt nu este total lipsit de păr, corpul său cald fiind acoperit de un strat fin de puf, foarte asemenator la atingere cu cel al unei piersici. Deseori apar fire de păr (nu puf) pe la coadă, nas și degete. Este o rasă de talie medie cu greutate surprinzătoare pentru conformația sa, femelele atingând 4 kilograme, iar masculii 7 kilograme.

Blana: Având prea puțină blană, sunt greu de determnat culorile acestei pisici.

Ochii: Mari, depărtați și de forma lămâii. Culoarea ochilor trebuie să fie în relație cu cea a blănii.

Personalitate: Temperamentul Sphynxului este adorabil, plin de viață, inteligent și amabil la atingere. Joacă diverse roluri ce implică jocuri copilăroase, deseori parând de-a dreptul neîndemănatic cu un scop se pare, de a-și anima stăpânul! Întotdeauna plin de energie, poznaș și alături de stăpân.

Caracteristici pentru rasa de pisici Sphynx

Sphynx este o rasă de pisici fară blană, cunoscută pentru pielea sa moale și netedă, care poate fi de culori variate. Aceste pisici au un aspect distinctive, cu urechi mari, oasele marcate și o piele roșie. Sphynx sunt cunoscute pentru personalitatea lor veselă și energică, și sunt cunoscute ca fiind foarte iubitoare și afectuoase.

Sphynx sunt o rasă relativ nouă, apărută în anii 1960, ca rezultat al unui amestec de rase de pisici. Au nevoie de îngrijire specială, deoarece pielea lor nu este protejată de blană. Este important să le spălați pielea săptămânal pentru a îndepărta sebumul și pielea moartă, și să le oferiți suficientă apă pentru a hidrata pielea. De asemenea, trebuie să le pieptănați pe o bază regulată pentru a îndepărta puful care poate rămâne pe piele după spălare.

Sphynx sunt pisici inteligente și jucăușe, care se distrează cu tot felul de jucării și jocuri. Sunt cunoscute pentru a fi foarte apropiate de oameni și pentru a se atașa puternic de familiile lor. Sunt foarte iubitoare și pot deveni foarte afectuoase cu cei pe care îi cunosc bine.

În general, Sphynx sunt pisici sănătoase, dar au nevoie de atenție specială pentru pielea lor. Este important să le oferiți o dietă echilibrată și să le oferiți îngrijire medicală adecvată pentru a le menține sănătatea generală. Dacă sunteți interesat să adoptați o pisică Sphynx, asigurați-vă că înțelegeți nevoile speciale ale acestei rase și că sunteți pregătit să le oferiți îngrijirea adecvată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *